top of page

25 jaar Beigemse brocante


25 jaar Beigemse brocante

Een onverwacht succesnummer, dankzij tientallen medewerkers, tientallen sponsors en niet in het minst door een niet aflatende steun van de gemeente. De Beigemse brocante is een markt die is gegroeid van 17 standjes tot 350 standplaatsen, van een klein kermisinitiatief tot een internationaal gekende markt in zijn genre. Van zodra de markt zijn huidige proporties had aangenomen, zijn ook de + 3.000,- € schenkingen aan een goed doel gestart.

En dat allemaal 25 jaar lang in een dorpssfeer van weleer. In de Brusselse rand van Vlaams Brabant is de markt bekend onder de naam “Beigemse brocante op den Dries”.

Deze stratenmarkt ten noorden van Brussel, ten noorden van de Europese Gemeenschap is een smeltkroes van talen … “Vloms en Bougums” uiteraard, maar ook veel Frans, Duits, Engels en zelfs meer en meer Russisch.

Wees ervan overtuigd: de gelegenheidscafés en terrasjes van de organisatie doen hun best om u te ontvangen in op zijn minst 5 Europese talen (Nederlands, Frans, Duits, Engels, Spaans, …).

Met de Beigemse brocante op den Dries begint de zomer pas echt en een bezoekje eraan is meer dan een dagje uit. Bent u geïnteresseerd in oude meubelen, schilderijen, antiek porselein, glaswerk of trendy vintage voorwerpen dan moet u beslist naar de markt komen.

Echte antiek, goede rommel en plezante brol samen op één markt … het loont de moeite.

De 25ste antiek-, brocante- en vlooienmarkt wordt eens te meer mogelijk gemaakt met de steun van het Gemeentebestuur van Grimbergen, tal van handelaars, firma’s en sympathisanten. Bezoekers kunnen op verschillende plaatsen aan de markt beginnen. Er zijn meerdere parkingstraten rond de markt. De grootste, de Zijpstraat, tussen Beigem Dries en Nieuwenrode, is speciaal voorbehouden voor de marktbezoekers.

De brocantemarkt is duidelijk bewegwijzerd op alle invalswegen van Grimbergen en in Beigem zelf met grote panelen en bij elke marktingang hangt een marktplan.

De 25ste Beigemse brocante van zondag 19 juni 2016 is nu al te bezoeken op www.facebook.com/beigemsebrocante.


Featued Posts 
Recent Posts 
bottom of page